1. Home
  2. chevron_right
  3. Hout
  4. chevron_right
  5. Parket
  6. chevron_right
  7. Fineer parketvloeren

Fineer parketvloeren

Fineer parketvloeren

Vloeren met Fineer zijn ‘dunne houten vloeren’ die we ook wel fineerparket noemen. Fineer wordt gesneden of geschild. Het massieve hout moet men eerst stomen of koken om het wat weker te maken. Op dezelfde manier als men een plak kaas afsnijdt met een kaasschaaf, snijdt men vervolgens ook dunne plakken van de boom af. Daarna plakt men de fineerlaag op een andere laag. Hiervoor gebruikt men HDF of MDF. Fineer is behoorlijk slijtvast door een slijtvaste lak- of olielaag die erop is aangebracht.

Een echt houten toplaag

Fineer parket is meerlaags parket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat. Maar in tegenstelling tot een laminaatvloer (welke een slijtvaste kunststof bovenlaag heeft) dient een fineer parketvloer wèl onderhouden te worden met een speciaal hiervoor bestemde onderhoudslijn. Een fineer parketvloer bestaat immers uit een echte houten bovenlaag. Hierdoor is een repeterend patroon, zoals bij een laminaatvloer, ondenkbaar. Wat u ziet en voelt is natuurlijk hout. Er bestaan geen twee identieke bomen en daarom is elke plank uniek. Wanneer uw vloer ligt, is daarom nagenoeg niet te zien of uw vloer gemaakt is uit massieve delen of van fineer. Een ander voordeel is dat fineer parketvloeren net zo makkelijk te installeren zijn als laminaatvloeren.

Vloerverwarming

Een ander voordeel van fineer parket is dat het uitermate geschikt is om te combineren met vloerverwarming. Ten slotte levert fineerparket meer rendement op bij vloerverwarming dan bijvoorbeeld lamelparket. Door de samenstelling van de vloer laat het namelijk veel warmte door.

Elkwood Vloeren levert het gehele assortiment fineer vloeren van Kährs. Bekijk ze in onze webwinkel.

 

Menu