1. Home
  2. chevron_right
  3. Hout
  4. chevron_right
  5. Parket
  6. chevron_right
  7. Bamboe parketvloeren

Bamboe parketvloeren

De groeikracht van bamboe is uniek. In (sub)tropische klimaatzones kunnen sommige soorten 30 cm tot 50 cm per dag groeien. In enkele maanden bereiken ze dan een lengte van wel vijftien tot dertig meter. De moederplant zorgt elk jaar voor de aanwas van nieuwe stammen en produceert enorme hoeveelheden houtmateriaal. Op deze manier kan men de stammen van een volwassen plantage na 5 jaar oogsten voor de bamboe parketvloeren.

Bamboe parketvloeren goed geschikt als vloer

Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten. De “reuzenbamboe” of Phyllostachys pubescens vindt men echter alleen in (sub-)tropische klimaatzones. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor toepassingen zoals vloeren. De “reuzenbamboe” groeit in uitgestrekte oerbossen maar ook op, door boeren beheerde plantages. Jaarlijks kan men ongeveer een derde van het aantal bamboestammen kappen, zonder dat het bosbestand in omvang reduceert.

Diverse structuren

Elkwood Vloeren biedt een breed bamboe-assortiment met diverse oppervlaktestructuren. Het bamboe-lijnenspel met lichte kleurnuances en de kenmerkende bamboeknopen, komen heel goed tot hun recht op de vloer. Sommige typen kan je alleen zwevend leggen. Andere typen kun je weer alleen maar verlijmen aan de ondervloer. Bamboe kan je ook prima verwerken op een vloer met vloerverwarming. Hiervoor is de ambachtelijk uitvoering of tapisvloer het meest geschikt. Laat u zich door ons hierover vrijblijvend voorlichten.

Ook voor andere vloertypen kunt u bij ons terecht. Bekijk ons aanbod in onze webshop.

Menu