Mozaïekvloeren

Hoogwaardige en slijtvaste mozaïekvloeren zijn een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. Mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht -haaks op elkaar staande- blokjes. Deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes ook wel ‘friezen’ genoemd. De afmeting van een mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm.

 

Mozaiekvloeren

Massieve verlijming

De massieve mozaïekmatjes worden rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een multiplex onderlaag aangebracht voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van het mozaïek wordt de vloer enkele malen geschuurd en gevoegd met een voegenkit en houtstof. Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een impregneerolie of laklaag naar keuze.


Mozaïekvloeren in verschillende patronen

Mozaïekparket was tientallen jaren herkenbaar aan haak verlijmde blokjes. De laatste jaren wordt mozaïek echter ook in andere patronen aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn minivisgraat, halfsteens mozaïek, Engels verband en parallel mozaïek. Meer keuze dus en altijd een vloer die bij u past. Speciaal is het hoogkant mozaïek. Hierbij worden de massieve deeltjes juist op hun kant verlijmd. Hierdoor ontstaat een slijtvaste laag van 22 mm dik! Deze variant is prima geschikt voor zwaar belopen vloeren, maar architecten passen de hoog kant mozaïek ook steeds vaker toe in woonruimtes. In onze zaak vindt u een uitgebreide collectie mozaïekvloeren in diverse patronen.