Lamelparket

Lamelparket is een geprefabriceerde parketvloer die wordt opgebouwd uit drie lagen; een toplaag van ongeveer 4 mm hardhout, de middenlaag bestaat meestal uit vuren strookjes die haaks op de stroken van de toplaag worden gelijmd. De onderlaag is een contra-laag en meestal van vurenhout, gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze drie lagen worden onder hoge druk tot één geheel samengeperst. Hierna wordt de lamelvloer voorzien van veer en groef of een handig kliksysteem. De hardhouten toplaag wordt meestal afgewerkt met een lak of olie. Dankzij deze constructie werkt lamelparket niet of nauwelijks.


Lamelparket geschikt voor appartementen?  

De vloer is uitstekend in appartementen te leggen. U dient dan wel een tussenvloer te gebruiken welke voldoet aan de normen die gesteld worden aan de geluidsreductie (minimaal 10 dB).

Lamelvloeren zijn er in zowel stroken als brede delen. De toplaag van een lamelvloer is meestal 4 mm dik maar is ook leverbaar in diktes van 0,6 mm tot 8 mm

Elkwood levert lamelvloeren van de volgende merken; Solidfloor, Kährs, Fetim, Meister, LM, Amorim, Terra Antica, MJD, Veno, Bruynzeel en Bauwerk.