” MEER DAN 500 VLOEREN IN ONZE SHOWROOM”

 

Kurkvloeren zijn helemaal terug van weggeweest!

Kurk is de schors van een kurkeik. Het is een groenblijvende boom die uitsluitend groeit in gebieden die aan de Middellandse Zee grenzen. Portugal is goed voor ongeveer 50% van de totale kurkproductie. In deze tijd van toenemende zorg voor het milieu blijft de kurkeik de enige boom die zich na elke oogst kan regenereren. Kurk is een natuurlijk product met uitzonderlijke en unieke kwaliteiten die niet worden geëvenaard door andere natuurlijke materialen. Een kurkvloer is erg veerkrachtig. Uw rug en knieën worden op een kurkvloer daardoor minder belast. Een heel vriendelijk en duurzaam product dus!

Kurkvloeren

Eenvoudig te installeren

Bij Elkwood leveren we een kant-en-klare kurk systeemvloer welke zwevend op een daarvoor geschikte ondervloer wordt gelegd. Deze kurkvloeren zijn, door een click-verbinding aan de zijkanten van de delen, ook eenvoudig door de doe-het-zelver te leggen.

Diverse patronen in kurkvloeren mogelijk

Elkwood is A-dealer van het kurkmerk Wicanders. Wicanders heeft met zijn geheel nieuwe collectie een nieuwe vloerbedekkingsfilosofie ontwikkeld door het traditionele concept van kurkvloeren drastisch te veranderen. Zo zijn er nu patronen van keramiek, steen, hout, leer, textiel en metaal leverbaar. Tevens is het assortiment in keuze van afmetingen, kleuren en decoratie uitgebreid. Een kurkvloer van Wicanders is voorzien van een Xtreme WRT lak. Door deze zeer slijtvaste lak wordt het onderhoud van uw kurkvloer tot een minimum beperkt.

Hieronder treft u een kleine selectie van ons assortiment in Wicanders kurkvloeren.

Kurk en geluidsisolatie

Al vele jaren verkoopt Elkwood Vloeren zijn kurkvloeren in ruimtes die moeten voldoen aan bepaalde normen voor geluidsreductie. Doordat een kurkvloer bestaat uit miljoenen kleine cellen heeft deze een extreem flexibele en dempende samenstelling waardoor, in combinatie met een geschikte tussenvloer, een reductie van Db10 eenvoudig haalbaar is.

Voor meer informatie over kurk klik hier of kijk in onze webwinkel Elkwood Outlet voor scherp geprijsde kurkvloeren!