Let op : onderstaand onderhoudsadvies is een algemeen advies. Het advies wat door de producent van uw laminaatvloer wordt gegeven is preferent aan het advies wat Elkwood Vloeren u geeft.

Uw laminaatvloer is heel makkelijk in onderhoud en met de gepaste onderhoudsproducten zal uw vloer jarenlang zijn prachtige kwaliteit behouden.


Om uw laminaatvloer te beschermen, neemt u het beste een paar voorzorgen in acht

Vermijd dat vuil, zand, grind en andere stoffen zoals olie of asfalt op uw vloer terechtkomen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door tapijten en deurmatten met een kwaliteitsvinylrug bij de voor- en achterdeur te gebruiken. Gebruik vloerbeschermers en meubelpoten/-wielen met een groot grondvlak om de druk van zware voorwerpen te beperken. Zorg het hele jaar door voor een normale luchtvochtigheidsgraad van 40 – 60% binnenshuis, om de natuurlijke uitzetting en inkrimping van het hout te beperken. Vermijd insnijdingen en inkepingen van scherpe voorwerpen in uw laminaatvloer. Voor stoelen op wieltjes gebruikt u het beste zachte rubberen wieltjes. Het oppervlak van uw nieuwe laminaatvloer is bijzonder duurzaam en slijtvast waardoor het geen verdere behandeling nodig heeft. Schuren, vernissen, polieren of boenen met was is dus niet nodig. U vermijdt bovendien dat de karakteristieke gebruikseigenschappen van de laminaatvloer aangetast worden.

De laminaatvloeren van Elkwood hebben een hard, gesloten oppervlak waardoor het onnodig is om de vloer altijd vochtig te reinigen. Het is voldoende het laminaat slechts sporadisch met een licht vochtige dweil te reinigen. zo vermijdt u dat er onherroepelijke schade toegebracht wordt aan uw vloer.


Hoe te reinigen?

De eerste schoonmaakbeurt:
Verwijder vuil en stof met een zachte borstel of een stofzuiger met zachte parketborstel. Reinig de vloer met een droog stofdoekje.
Vervang het stofdoekje en reinig nogmaals. Verwijder eventueel overblijvend hardnekkig vuil met een laminaatreiniger.
Vervang het stofdoekje door een licht vochtig doekje of lichtvochtige dweil en reinig nogmaals. Herhaal eventueel de licht vochtige reiniging.

Dagelijks gebruik: droog reinigen
Gebruik een stofzuiger met zachte parketborstel of gebruik droge elektrostatische stofdoekjes die vuil, stof en haar als een magneet aantrekken.
Beweeg de vloerreiniger in de lengterichting van de panelen, in overlappende zigzagbeweging en in lange halen over de vloer.

Intensief gebruik:
Te vochtig reinigen wordt afgeraden omdat het uw vloer onherroepelijk kan schaden. U kunt uw laminaatvloer reinigen met een goed uitgewrongen dweil. Ga zonder kracht te gebruiken en in een vloeiende zigzagbeweging over de vloer, in de lengterichting van de panelen.
Maak het oppervlak grondig droog met een schone doek (katoen/badstof) en neem kleine plasjes water direct weg.

Heeft u onderhoudsproducten voor uw vloer nodig? Bekijk onze vloerverzorging website