Dagelijks/wekelijks onderhoud Wicanders kurkvloeren

Doe ongeveer 50 ml Wicanders SoftCleaner in een emmer lauwwarmwater en dweil de vloer licht vochtig. Wicanders Softcleaner is een mild schoonmaakmiddel en kan naar behoefte gebruikt worden.1 liter Wicanders SoftCleaner is voldoende om ruim 1000 m2 aan kurkvloeren schoon te maken.


Periodiek onderhoud

Reinig kurkvloeren met Wicanders SoftCleaner of in geval van extreme vervuiling met Wicanders PowerStrip. Laat de vloer goed drogen!
Breng Wicanders PowerPolish met een polishverdeler of niet pluizende doek dun en gelijkmatig aan op de kurkvloer. Ongeveer 30 minuten laten drogen voordat u de vloer weer gaat betreden. Wicanders PowerPolish vormt een beschermlaag op de lak van uw kurkvloer, waarbij oppervlakkige krasjes worden gevuld. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit eens in de paar maanden toepassen.1 liter Wicanders PowerPolish is voldoende om ongeveer 30 m2 kurkvloer te behandelen.


Extra onderhoud

Verwijder eerst alle hardnekkige vlekken en oude lagen onderhoudsproducten met intensief reiniger voordat u een nieuwe laklaag gaat aanbrengen. Breng Wicanders PowerStrip verdund aan in de verhouding 1:10 (1 deel Wicanders PowerStrip op 10 delen lauwwarm water). vermijd teveel water op de kurkvloer. Dweil de kurkvloer en neem het opgeloste vuil op voordat het weer opdroogt. Daarna de kurkvloer schoonmaken met schoon water. 1 liter Wicanders PowerStrip is voldoende om ruim 100 m2 kurkvloer intensief te reinigen.

Heeft u de hierboven genoemde producten nog niet en wilt u ze aanschaffen? Dat kan op onze vloerverzorging website.