Hoe voorkom je dat een houten vloer gaat krimpen of scheuren?

Een houten vloer werkt. Hij kan daardoor gaan krimpen of scheuren. In de winter krimpt hij omdat de luchtvochtigheid laag is en zomers zet hij uit omdat de luchtvochtigheid dan juist hoog is. Vooral door een droge lucht kan een houten vloer ernstig beschadigen. Dit komt vaak voor in een periode van vorst of in de stookperiode. Door het gebruik van…centrale verwarming of een houtkachel stoken we onze huizen droog. De luchtvochtigheid kan dalen tot 25 – 30%. De optimale luchtvochtigheid voor een houten vloer ligt rond de 50 en 60%

Voorkom krimpen en scheuren met een luchtbevochtiger

Om te weten wat de luchtvochtigheid in je huis is heb je een hygrometer (vochtmeter)  nodig. Wanneer de luchtvochtigheid niet op peil blijkt te zijn raden wij je aan een luchtbevochtiger aan te schaffen om schade aan de vloer te voorkomen. Luchtbevochtiging zorgt voor een continue aanvoer van vocht. Op deze manier blijft  de kwaliteit van jouw houten vloer behouden en verleng je de levensduur van je vloer.

Heb je nu nog geen luchtbevochtiger? Maar wil je er wel één? Klik hier…

Voor meer informatie of een persoonlijk advies kun je altijd contact met ons opnemen via +31 (0)513 203 055 of kom je langs in onze showroom in Heerenveen.

 

[related_posts_by_tax before_title="" posts_per_page="5" format="thumbnails"]