Is jouw houten vloer toe aan een opknapbeurt?

Hoe kun jij jouw houten vloer opknappen? Wij vertellen het je stap voor stap.

Bij ons kun je terecht voor producten om je vloer weer te laten blinken als nieuw. Wij verkopen vloerverzorgingsproducten van allerlei merken. Bekijk op onze website of jouw merk erbij zit.

Na verloop van tijd kan je vloer er dof uit gaan zien. Dit is makkelijk te verhelpen door de vloer een goede poetsbeurt te geven.

Wat heb je nodig:

          Twee emmers
          een dweil of swepmop
          katoenen doeken
          intensiefreiniger van bvb WOCA
          handpads (wit)
          sproeikop of – flacon
          WOCA onderhoudsolie (naturel of wit- gepigmenteerd)

Hoe ga je te werk:

1)      Vul één emmer met 5 liter (warm) water. Vul de andere emmer met 5 liter (warm) water en een kopje WOCA intensiefreiniger (125 ml). Gebruik bij zeer vuile plekken twee kopjes intensiefreiniger (250 ml) op 5 liter water.
2)      Boen de intensiefreinger goed vochtig (niet kletsnat)! Met een witte pad in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater.
3)      Laat de intensiefreiniger ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Haal ondertussen schoon spoelwater.
4)      Neem met een uitgewrongen swepmop het losgeweekte vuil op. Spoel de swepmop regelmatig uit in het spoelwater. Als de vloer schoon is, volledig laten drogen (minimaal vier uur bij kamertemperatuur).
5)      Vernevel met een sproeiflacon de onderhoudsolie op de vloer. Even in laten trekken.
6)      Masseer de onderhoudsolie met een schone en droge witte pad in het hout.
7)      Hierna de vloer volledig droog wrijven met katoenen doeken. (Laat de vloer drogen. Pas na vier uur weer intensief belopen). Na behandeling met onderhoudsolie mag de vloer 24 uur niet met water in aanraking komen!
8)      Behandel de vloer (na minstens 24 uur) met WOCA zeep. Zo wordt inlopen van vuil voorkomen.

Bij onvoldoende resultaat:

Mocht de vloer niet voldoende opgeknapt zijn na deze poetsbeurt omdat de vloer slijtageplekken vertoont dan kunt je overwegen om de vloer te laten renoveren. Ook hiervoor kun je bij ons terecht. Wij komen dan bij jou thuis je houten vloer opknappen.

Allereerst wordt er dan met een professionele schuurmachine een dun laagje van de houten vloer afgehaald. Daarna wordt de vloer behandeld met een lak of olie zodat hij zijn originele structuur en kleur weer terug krijgt. De vloer ziet er weer als nieuw uit en is klaar voor een tweede leven.

Vrijblijvend een persoonlijk advies:

Heb je vragen over het onderhoud van je vloer of wil je dat één van onze medewerkers langskomt om je vloer te bekijken voor een eventuele renovatie? Neem dan contact met ons op via e-mail info@elkwoodoutlet.nl of bel 0513 203 055

 

[related_posts_by_tax before_title="" posts_per_page="5" format="thumbnails"]