Parket en vloerverwarming worden steeds vaker met elkaar in contact gebracht. Dit is niet bijzonder. De combinatie zorgt voor een aangename vloer met een warme en natuurlijke uitstraling. Om u hiervan te laten genieten is het wel zaak voor Elkwood om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. De voor- en nadelen van vloerverwarming onder een houten vloer moeten goed worden afgewogen.


Rechtstreeks verlijmen is belangrijk

Rechtstreeks gelijmde parketvloeren zoals mozaïek, Tilja, tapis, bourgogne en ambachtelijke vloeren zijn voor montage op vloerverwarming het meest geschikt. Deze typen parketvloeren hebben de laagste isolatiewaarden. Met andere woorden, ze geven de warmte het beste door. Van alle producten die Elkwood aanbiedt voor het leggen op vloerverwarming zijn testrapporten met de isolatiewaardes beschikbaar. Met deze waardes kan uw verwarmingsspecialist berekenen of het vloerverwarmingssysteem voldoende vermogen heeft om de woning goed te verwarmen. Een watertemperatuur van 40 graden moet voldoende zijn voor het bereiken van een aangename binnentemperatuur. Elkwood neemt in de meeste gevallen contact met uw installateur op om de werkwijzen op elkaar af te stemmen.


Opstartprotocol bij vloerverwarming

Wanneer gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming in combinatie met een houten- of kunststofvloer krijgt u van ons een uitvoerings- en opstartprotocol. Wanneer dit protocol wordt opgevolgd zult u veel plezier van uw vloer hebben.


Laat u niet afschrikken

Ondanks dat Elkwood Vloeren al meer dan 15 jaar probleemloos zijn houten- kunststofvloeren legt op cementdeklagen met vloerverwarming zult u in uw zoektocht naar een mooie houten- of kunststofvloer nog steeds collega ondernemers tegenkomen die u afraden om te kiezen voor een houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Meestal ontstaat dit advies door te weinig kennis van zaken. Ook kan het zijn dat ze niet beschikken over de juiste producten in het assortiment en daardoor niet objectief kunnen adviseren. Laat u hierdoor niet afschrikken!

Overigens gelden voor uw houten vloer op vloerverwarming geen beperkende garantievoorwaarden mits ons vloerverwarmingsprotocol op de juiste manier wordt opgevolgd.