Een jonge visionair

Flemming Juncker was een jonge visionair. De jonge boswachter wist dat de economische levensvaatbaarheid van de Deense bossen in een slechte staat verkeerde. Het was noodzakelijk om nieuwe manieren voor het gebruik van een groot deel van het hout, dat tot nu toe werd gebruikt als brandhout, te vinden. Flemming Juncker begon een zagerij in 1930 om 40.000 beuken dwarsliggers voor de Deense Staatsspoorwegen te zagen. De productie van deze dwarsliggers werd uitgevoerd maar was bedoeld als een eenmalige gebeurtenis. Het resterende hout werd verkocht aan Køge Trævarefabrik. De samenwerking met deze fabriek stopte en Juncker moest een andere bestemming bedenken voor zijn resterende voorraad beukenhout. Dit was het begin van de beuken parket plank, twee rijen staven gemonteerd op een “Lindermann Jointer”. De merknaam Junckers was geboren…

Geen twee vloeren van Junckers Parket zijn gelijk

Wanneer u een vloer kiest uit de vele Junckers houtsoorten en stijlen kiest u tegelijkertijd een keuze van stijl en sfeer. Met Junckers creëert u een echte en tijdloze vloer die esthetiek en ervaring verenigt met de functie. Deze vloeren zijn slijtvast en duurzaam voor jaren en zijn verkrijgbaar in een aantal mooie en spannende houtsoorten, elk gecreëerd door de natuur met zijn eigen identiteit. Van het levendige en lichte Scandinavische Essen in een prachtige gouden tint naar exotische en exclusieve donkerder houtsoorten. Junckers biedt de selectie, u maakt de keuze.

 

Junckers parket is tijdloos

Met Junckers parket krijgt u een echte en tijdloze vloer die esthetiek, ervaring en functionaliteit verenigt. De mogelijkheden tot het creëren van een stijl door de selectie van de vloer zijn onbeperkt. Donkere, exotische houten vloeren, zoals Merbau of Jarrah passen goed in grote, lichte open ruimtes. Het contrast tussen een lichte houten vloer zoals Essen en donker meubilair is ook een mooi en uitnodigend combinatie. Met uitzondering van badkamers zijn al deze vloeren geschikt voor de meeste van de kamers in uw huis: woonkamer, slaapkamer, gangen, keukens, werkkamer enz.

Elkwood Vloerengroothandel verkoopt sinds 1994 Junckers Parket in Nederland. Bent u particulier? Dan vindt u In onze webwinkel het gehele assortiment Junckers vloeren.

Junckers