” MEER DAN 500 VLOEREN IN ONZE SHOWROOM”

 

Kurk is helemaal terug van weggeweest!

Kurk is de schors van een kurkeik. Het is een groenblijvende boom die uitsluitend groeit in gebieden die aan de Middellandse Zee grenzen. Portugal is goed voor ongeveer 50% van de totale kurkproductie. In deze tijd van toenemende zorg voor het milieu blijft de kurkeik de enige boom die zich na elke oogst kan regenereren. Kurk is een natuurlijk product met uitzonderlijke en unieke kwaliteiten die niet worden geëvenaard door andere natuurlijke materialen.

Twee manieren van installeren

Bij Elkwood kunnen we kurkvloeren in twee systemen leveren. In een 4 mm. massieve kurkplaat die rechtstreeks verlijmd dient te worden aan de ondervloer of in een kant-en-klare kurk systeemvloer welke zwevend op een ondervloer wordt gelegd. Deze laatste is, door een click-verbinding aan de zijkanten van de delen, ook eenvoudig door de doe-het-zelver te leggen. De verlijmde kurkvloer dient echter te worden geïnstalleerd door de vakman.

Diverse patronen in kurk mogelijk

Elkwood is A-dealer van het kurkmerk Wicanders. Wicanders heeft met zijn geheel nieuwe collectie Corkcomfort een nieuwe vloerbedekkingsfilosofie ontwikkeld door het traditionele concept van kurkvloeren drastisch te veranderen. Zo zijn er nu patronen van keramiek, steen en metaal leverbaar. Tevens is het assortiment in keuze van afmetingen, kleuren en decoratie uitgebreid. Een kurkvloer van Wicanders is voorzien van een Xtreme WRT lak. Door deze zeer slijtvaste lak wordt het onderhoud van uw kurkvloer tot een minimum beperkt.

Een kurkvloer op vloerverwarming

Een kurkvloer leggen op een zandcementendeklaag voorzien van een vloerverwarming systeem is zeer goed mogelijk. Echter dient het te gebruiken kurk wel aan een paar voorwaarden te voldoen. Zo is het belangrijk te kiezen voor een kurksysteem welke verlijmd kan worden op uw zandcementendeklaag. Door deze manier van leggen is de warmteweerstandswaarde het laagst. Er hoeft immers geen luchtlaag opgewarmd te worden. Ook de persing van de kurkvloer is van belang. Hoe hoger deze persing, hoe beter de warmtegeleiding is.

Kurk en geluidsisolatie

Al vele jaren verkoopt Elkwood Vloeren zijn kurkvloeren in ruimtes die moeten voldoen aan bepaalde normen voor geluidsreductie. Doordat een kurkvloer bestaat uit miljoenen kleine cellen heeft deze een extreem flexibele en dempende samenstelling waardoor, in combinatie met een geschikte tussenvloer, een reductie van Db10 eenvoudig haalbaar is.

Kijkt u ook eens in onze webwinkel Elkwood Outlet voor scherp geprijsde kurkvloeren!